Flere gode nyheder om nødder og jordnødder

En nylig analyse af 86 undersøgelser viste, at “der ikke er nogen sammenhæng mellem nødder og vægtøgning, og faktisk viste nogle analyser højere møtrikindtag forbundet med reduktioner i kropsvægt og taljeomkreds (fedme anmeldelser, 28.September 2021). Forskerne fra University of Toronto bemærkede, at selvom nødder er koncentrerede fedtkilder, “kan den fysiske struktur af nødder også bidrage til fedtmalabsorption på grund af fedtindholdet i nødder, der er indeholdt i murede cellulære strukturer, der er ufuldstændigt masticeret eller fordøjet.”

Mange andre undersøgelser viser, at det at spise trænødder eller jordnødder med et måltid med højt fedtindhold eller højt sukkerindhold forhindrer den forventede høje stigning i blodfaktorer, der øger risikoen for betændelse, der kan føre til diabetes, hjerteanfald eller slagtilfælde.
* Tre ounces jordnødder, der indeholder 198 kcal taget med et fedtfattigt måltid, forhindrede den forventede indsnævring af armarterier og blokerede den forventede høje stigning i triglycerider i blodet (J Nutr, maj 2017;147(5):835-840).
* Tilføjelse af jordnødder til et måltid forsinkede den forventede høje stigning i lipopolysaccharider (et mål for triglycerider) og fik insulinniveauerne til at vende tilbage til det normale hurtigere (J Hum Nutr Diet, Feb 2016;29(1):95-104).
* 51 mænd og kvinder i alderen 21-73 år med høje gennemsnitlige LDL-kolesterolniveauer på 159 mg/dL (normalt er under 100) tog 28 Til 64 gram kontanter/dag i 28 dage og havde en signifikant sænkning af deres høje samlede og dårlige LDL-kolesterol (American Journal of Clinical Nutrition, 30.marts 2017).
* 86 raske overvægtige voksne gik på en kaloriebegrænset diæt plus 1,5 ounces mandler (250 kalorier) eller 250 kalorier muffins i seks uger. De, der tog mandlerne, sænkede deres mavefedt og blodtryk mere end dem, der tog muffinsne (Journal of Nutrition, December 1, 2016;146(12):2513-2519), muligvis fordi fedtet i nødder absorberes dårligt; se Hvorfor nødder ikke gør dig fed. Når 48 personer med højt LDL-kolesterol fulgte det samme program, havde de, der spiste mandlerne, lavere total kolesterol, LDL-kolesterol, mavefedt og benfedt sammenlignet med muffin-snack-gruppen (J Am Heart Assoc, Jan 2015; 4(1): e000993).
* En gennemgang af 61 undersøgelser viste, at nødder sænker det samlede kolesterol, det dårlige LDL-kolesterol, ApoB og triglycerider (Am J Clin Nutr, Dec 2015;102(6):1347-56). Det gjorde ingen forskel, hvilken type nødder der blev undersøgt.

Nødder Reducerer Betændelse
Harvard-forskere fulgte mere end 5000 mennesker og fandt ud af, at de, der spiste fem eller flere portioner nødder om ugen, havde meget lavere markører for betændelse: et 20 procent lavere niveau af C-reaktivt protein (CRP) og en 16 procent lavere interleukin 6 (IL6) end dem, der sjældent spiste nødder (Am J Clin Nutr, September 2016;104(3):722-728). En portion nødder blev defineret som en ounce jordnødder eller trænødder eller en spiseskefuld jordnøddesmør. De tilsyneladende fordele ved nødder var ens uanset hvilken type nødder folk spiste, selvom der ikke var nogen fordel set for jordnøddesmør. De, der erstattede tre portioner om ugen nødder i stedet for rødt kød, forarbejdet kød, æg eller raffinerede korn, havde signifikant lavere niveauer af CRP og IL6. Jordnødder og nødder indeholder mange vigtige næringsstoffer såsom magnesium, fiber, L-arginin, antioksidanter og umættede fedtsyrer såsom a-linolensyre. Forskere i denne undersøgelse modtog finansiering fra Tree Nut Council og Peanut Institute.

Mere gunstige undersøgelser af nødder
* En gennemgang af 14 undersøgelser viste, at folk, der spiser nødder fem gange om ugen, har en signifikant lavere grad af hjertesygdom (Coron arterie Dis, maj 2016;27(3):227-32).
* En anden gennemgang af verdens litteratur viste, at højere nødforbrug er forbundet med reduceret risiko for hjerteanfald, død af hjerteanfald og død af alle årsager (Br J Nutr, 2016 Jan 28;115(2):212-25).
• Af 20.742 mandlige læger fulgte i 10 år, havde de, der tog flest nødder, den laveste dødelighed af alle årsager og dødsfald fra hjertesygdomme (Am J Clin Nutr, Februar 2015;101(2):407-412).
* Spise nødder er forbundet med nedsat dødelighed fra hjerteanfald og alle årsager i mange forskellige etniske grupper, herunder afroamerikanere, fattigere amerikanere af europæisk afstamning og kinesere, der bor i Shanghai, Kina (JAMA Intern med, maj, 2015;175(5):755-66).

Nødder Er Ikke “Opfedning”
Nødder er en rig kilde til fedt, men mange undersøgelser viser, at fedtet i nødder absorberes meget dårligt og derfor ikke er en væsentlig årsag til vægtøgning (American Journal of Clinical Nutrition, Jan 2015;101(1):25-33). Fedtet i nødder er placeret inde i cellerne, så selv efter langvarig tygning forblev de fleste celler intakte, og fedtet var stadig inde i cellerne. Da fedt kun absorberes, efter at det er frigivet fra celler, kan det meste af fedtet i nødder ikke absorberes i den øverste del af din tarmkanal. Dette forklarer, hvorfor kalorieantalet af nødder virkelig er lavere end det, du læser på etiketten.

Mine Anbefalinger
* Folk, der spiser nødder ofte har reduceret risiko for fedme, diabetes, hjerteanfald og pludselig død.
* Nødder kan beskyttes, fordi nødder hjælper med at sænke markører for betændelse, blodtryk og kolesterol.
* Nødder er ikke forbundet med vægtøgning, selvom de er fulde af fedt.
• Jeg spiser nu for det meste usaltede nødder, baseret på undersøgelser som den, der er citeret i min rapport om, hvordan overskydende Salt påvirker dig. Denne forskning har imidlertid vist, at du er nødt til at indtage en masse salt for at blive skadet af det. Nyd de typer nødder, der smager bedst for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

RELATED POST

Hvor Meget Vand Skal Du Drikke Hver Dag?

De fleste mennesker behøver ikke at holde styr på, hvor meget væske de tager ind. Den gennemsnitlige person tager i…

Ultraforarbejdede Fødevarer

En undersøgelse fra Italien viste, at det at spise en masse forarbejdede fødevarer er forbundet med øget risiko for at…

Pro-inflammatorisk kost forbundet med øget risiko for demens

American Heart Association rapporterer, at demens er stærkt forbundet med en proinflammatorisk diæt (slagtilfælde, 15.Marts 2021:52(6A);52:e295-e308). Demens betyder tab af…

Fiber forbundet med reduceret demensrisiko

Forskere fulgte 3700 voksne i alderen 40 Til 64 år i op til 20 år og fandt ud af, at…