Fiber forbundet med reduceret demensrisiko

Forskere fulgte 3700 voksne i alderen 40 Til 64 år i op til 20 år og fandt ud af, at de, der spiste mest fiber, var 25 procent mindre tilbøjelige til at lide demens senere i livet end dem, der spiste mindst (ernæringsvidenskab, 6.februar 2022). Jo mere fiber en person spiste, jo mindre sandsynligt var de at udvikle demens. Kostfiber findes i frugt, grøntsager, bønner, korn, nødder og andre frø.

Hvordan opløselig Fiber kan hjælpe med at forhindre demens
Du kan ikke absorbere opløselig fiber, så den passerer gennem tarmene ned til din kolon, hvor mere end 100 billioner bakterier lever. Nogle bakterier, der lever i din kolon, er sunde, mens andre er skadelige. De sunde bakterier nedbryder opløselig fiber til dannelse af kortkædede fedtsyrer (SCFA ‘ er), der absorberes i din blodbane for at sænke højt kolesteroltal, højt blodtryk, højt blodsukker og høje insulinniveauer og blokere betændelse, en proces, der kan skade alle dele af din krop. Alle disse faktorer øger risikoen for demens. En antiinflammatorisk diæt, der hjælper med at forhindre demens, er baseret på frugt, grøntsager, fuldkorn, bønner, frø og nødder (neurologi, Dec 14, 2021; 97 (24)).

De skadelige typer bakterier forsøger at invadere dine tyktarmsceller, som tænder dit immunsystem for at forårsage betændelse, hvilket øger din risiko for demens og hjerteanfald. En pro-inflammatorisk diæt er lav i plantefiber og høj i rødt og forarbejdet kød, sukkertilsatte fødevarer og stegte fødevarer.

En stigning i skadelige bakterier og fald i sunde bakterier øger risikoen for hjerteanfald og demens (Hypertens Res, 2019;42(7):1090-1). En undersøgelse hos mus viste, at en diæt med høj opløselig fiber nedsatte betændelse forbundet med aldring (Front Immunol, 2018;9(1832).

Mine Anbefalinger
En diæt rig på opløselig fiber, der findes i frugt, grøntsager, fuldkorn, bønner, frø og nødder og lavt i rødt og forarbejdet kød, stegte fødevarer og sukkertilsatte fødevarer er forbundet med reduceret risiko for at lide demens, når du bliver ældre. For mere om de mange fordele ved fiber, se:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

RELATED POST

Hvor Meget Vand Skal Du Drikke Hver Dag?

De fleste mennesker behøver ikke at holde styr på, hvor meget væske de tager ind. Den gennemsnitlige person tager i…

Flere gode nyheder om nødder og jordnødder

En nylig analyse af 86 undersøgelser viste, at "der ikke er nogen sammenhæng mellem nødder og vægtøgning, og faktisk viste…

Ultraforarbejdede Fødevarer

En undersøgelse fra Italien viste, at det at spise en masse forarbejdede fødevarer er forbundet med øget risiko for at…

Pro-inflammatorisk kost forbundet med øget risiko for demens

American Heart Association rapporterer, at demens er stærkt forbundet med en proinflammatorisk diæt (slagtilfælde, 15.Marts 2021:52(6A);52:e295-e308). Demens betyder tab af…